Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

İşsizlere fırsat doğdu…

İşsizlere fırsat doğdu…

Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı geniş bir katılımla açıldı.

Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından Gala Yaşam Aktivite Merkezi`nde düzenlenen fuarın açılış törenine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İş-Kur Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanı Necmettin Esen, Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Nazım Balcı, bazı daire müdürleri, oda ve meslek temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Balıkesir'in isminden fuarlar şehri olarak bahsedilecek
Çalışma ve İş-kur Müdürü Nazım Balcı, İş-Kur Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanı Necmettin Esen, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın konuşmalarından sonra konuşan Vali Ahmet Turhan, istihdam fuarının Balıkesir`de ikinci kez düzenlenmesinin önemine değindi.
Geçen yıl olduğu gibi bu yılda fuarın başarılı olacağını işaret eden Turhan, Fuara katılan 60 firmanın içerisinde yabancı sermayeli bir firmanın da olması bizler için önemlidir. Dünyada devam eden krize rağmen ülkemizde kalkınma ve gelişmenin devam etmesi krizin en az hissedildiği ülke olması gelecekle ilgili beklentilerimizi kuvvetlendirmektir. Siz yatırımcılar sayesinde Balıkesir ülkemizin 2023 vizyonunda lokomotif il olacaktır. Bugünkü 600 milyon dolarlık ihracatımız 7-8 milyar dolara çıkacaktır. Biz buna inanıyoruz. Balıkesir'in bu potansiyeli ve gücü vardır. Hayallerimizi büyük tutmalı ve bu doğrultuda çalışmalıyız.  Üniversite, sanayi, yerel yönetimler, kamu kurumları ve Meslek Liselerinin de katkılarıyla kalifiye eleman yetiştirmeye öncelik verilmeli. İlimiz yeni yatırımlar ve yabancı sermaye ile birlikte önümüzdeki günlerde işsizliğin en az olduğu, daha müreffeh bir şehir olacağını düşünüyoruz. Tarım, hayvancılık ve turizmin yanında yakın zamanda sanayide de öncü olacak. Balıkesir'in fuarlar şehri olması için çalışacağız.” dedi.
Konuşmaların ardından 1. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının açılış kurdelesi kesildi. Ardından stantlar gezilerek firma yetkilileriyle sohbet edildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli